Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Προώθηση ναρκω-κουλτούρας



Οι νέοι θα αργοπεθαίνουν ή στα πεζοδρόμια παίρνοντας παράνομα ναρκωτικά ή στα σπίτια τους παίρνοντας «νόμιμα», όπως μεθαδόνη.
 Κάπως έτσι παρουσίασε το θέμα η εκπομπή «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή στο «MEGA», σε πλήρη σύμπνοια με την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά. Στόχοι: Να εξωραϊστεί η ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω από τα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ. Να καμφθούν οι αντιδράσεις για τη λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων στα νοσοκομεία. Να απενοχοποιηθούν τα ναρκωτικά και η διαδικασία της χρήσης στα μάτια της κοινωνίας. Να απογυμνωθεί το πρόβλημα από τα κοινωνικά και οικονομικά αίτια, να εμφανιστεί ως... αναγκαίο κακό.
Η απεξάρτηση και η πρόληψη φυσικά δε χωρούν στην κυβερνητική προπαγάνδα. Κοστίζουν πολύ. Σε αντίθεση - όπως αναφέρθηκε - με τη μεθαδόνη που στις ΗΠΑ «καθαρίζουν» με 250 ευρώ το χρόνο, το κεφάλι. Τον τόνο της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής έδωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλλιώρη: Η τοξικοεξάρτηση είναι «χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος», οι χρήστες είναι «ασθενείς», «άρρωστοι», «μη μιλάμε για υποκατάστατα πια, αλλά για φαρμακευτική αγωγή», είπε. Αποκωδικοποιώντας τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής τους καταλαβαίνεις ότι οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να πουλήσουν και για να πουλήσουν πρέπει πρώτα να... εφευρεθεί η ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου