Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!

Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.
*
Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».
*
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπια και από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.
*
Υπάρχει, όμως, μια αλάνθαστη και απλή μέθοδος για να διαπιστώσει και ο τελευταίος εργαζόμενος τι του ετοιμάζουν: Είναι η ανάγνωση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»!
Αν μη τι άλλο αυτό το έκτρωμα αξίζει να διαβαστεί.
Και όχι μόνο να διαβαστεί, αλλά και να διαθοδεί. Πλατιά! Να μη μείνει Ελληνας της δουλειάς και του μόχθου που να μη γνωρίζει σε τι καρμανιόλα τον σέρνουν. Αξίζει να μάθουν οι πάντες τι είδους «σωτήρες» είναι αυτοί που ενώ τον πεθαίνουν, ενώ τον εξοντώνουν (και είναι τα ίδια τους τα κιτάπια που επιβεβαιώνουν την εξόντωση), συνεχίζουν παράλληλα να το παίζουν «σωτήρες»!
*
Ας διαβαστεί, λοιπόν, το «μεσοπρόθεσμό τους». Και ας ακολουθηθεί η συμβουλή του Μαρξ:
«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό δημοσιοποιώντας το»!
***
Πάμε, συνεπώς, να δούμε ορισμένα μεγέθη του «μεσοπρόθεσμου», που πιστοποιούν με αδιάψευστο τρόπο τι κρύβεται πίσω από τις μεγαλοστομίες.
*
α) Σύμφωνα με τη σελίδα 10 του «μεσοπρόθεσμου», οι έμμεσοι φόροι από 30,7 δισ. ευρώ το 2011, στο τέλος του προγράμματος, το 2015, θα έχουν εκτιναχτεί στα 35,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η «σωτηρία» του λαού προβλέπει την εξόντωσή του διά μέσου της πιο άδικης, της πιο ταξικής, της πιο αδυσώπητης φοροληστείας.
Με άλλα λόγια: Οπως μας εγγυώνται οι «σωτήρες», η έμμεση φορολογία, αυτή που σήμερα έχει γονατίσει το λαό, στο τέλος του «μεσοπρόθεσμου» θα τον έχει ισοπεδώσει ολοκληρωτικά, αφού - όπως ομολογούν - θα έχει αυξηθεί κατά ακόμα 5 δισεκατομμύρια!
*
β) Σύμφωνα με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», σήμερα, εν έτει 2011, οι τόκοι που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και τοκογλύφους ανέρχονται στο 6,9% του ΑΕΠ. Εφόσον, όμως, ο λαός πιει το «φάρμακο» που πάνε να του επιβάλουν, τότε οι τόκοι που θα πληρώνει το 2015 - όπως οι ίδιοι ομολογούν - όχι μόνο δε θα έχουν μειωθεί, αλλά θα έχουν εκτιναχτεί στο 9,8% του ΑΕΠ!
Τι κάνουν, επομένως; Μας λένε ότι θέλουν να «σώσουν» την Ελλάδα, αυξάνοντας τους τόκους (!), αυξάνοντας το κομμάτι εκείνο του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος άνθρωπος, αλλά τον νέμονται οι ντόπιες και ξένες ακρίδες!
*
γ) Σύμφωνα με τη σελίδα 12 του «μεσοπρόθεσμου», ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν και δυο στοιχεία που συμπυκνώνουν ολόκληρο το πνεύμα από το οποίο διαπνέονται οι «σωτήρες». Είναι τα στοιχεία που αφορούν στην Υγεία και την Παιδεία. Τι λένε: Οτι το 2015 με την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου» οι σημερινές κατακρεουργημένες δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία του λαού, θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά 14% και 12%, αντίστοιχα!
Δηλαδή - όπως οι ίδιοι ομολογούν - η «σωτηρία» του λαού περνάει μέσα από τα «λουκέτα» στα νοσοκομεία και στα σχολειά της χώρας!
*
δ) Και πάμε στο «καλύτερο»: Το δημόσιο χρέος της χώρας, σύμφωνα και πάλι με τη σελίδα 11 του «μεσοπρόθεσμου», υπολογίζεται ότι εντός του 2011 θα κινηθεί περίπου στα 350 δισ. ευρώ. Τι, όμως, μας «υπόσχονται»;
Πρώτον, ότι - βάσει του «κακού» τους σεναρίου, αν δηλαδή στο μεταξύ δεν έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, τότε το 2015 το χρέος θα είναι 401,3 δισ. ευρώ! Μεγαλύτερο δηλαδή απ' ό,τι είναι σήμερα!
Δεύτερον, ότι - βάσει του «καλού» τους σεναρίου - και εφόσον θα έχουν ξεπουλήσει τα πάντα μέσω των αποκρατικοποιήσεων, τότε το δημόσιο χρέος το 2015 θα είναι 351,4 δισ. ευρώ! Οσο, δηλαδή, είναι και σήμερα!
***
Με άλλα λόγια:
Μετά την εφαρμογή του «μεσοπρόθεσμου», και αφού θα έχουν πετάξει το λαό στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη φτώχεια και στα εργασιακά κάτεργα, αφού θα έχουν εκποιήσει τα πάντα, τότε
- σύμφωνα με την... «καλή εκδοχή» τους -
το χρέος (για τη μείωση του οποίου υποτίθεται ότι γίνονται όλα αυτά τα «σωτήρια») θα παραμένει στα ίδια, στα σημερινά επίπεδα!
*
Οσο για την «κακή εκδοχή» τους, προβλέπει ότι μετά το λαϊκό αφανισμό
- ο οποίος προωθείται στο όνομα της μείωσης του χρέους -
το χρέος θα έχει αυξηθεί κι άλλο!
*
Μας «υπόσχονται» δηλαδή και θέλουν να επιβάλουν μια πολιτική, που, είτε με την «καλή» είτε με την «κακή» εκδοχή της,
θα έρθουν ξανά το 2015 να πουν στο λαό ότι το χρέος είναι ξανά υψηλό και ότι πρέπει να κόψει ξανά τους μισθούς του!
Αλλά, επειδή ο λαός δεν θα έχει τίποτα πια να κόψει από μισθούς και συντάξεις, τότε θα του πουν ότι ήρθε η ώρα να του κόψουν το λαιμό!
*
Αυτά περιγράφονται - από τους ίδιους - στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Το «φάρμακό τους» δεν είναι τίποτα λιγότερο από«κώνειο».
`Η ο ελληνικός λαός θα το πιει και θα εξανδραποδιστεί, ή θα ξεσηκωθεί στους τόπους δουλειάς, θα εξεγερθεί στους δρόμους, θα τους «μαυρίσει» στις εκλογές και θα σαρώσει όλους τους «πρόθυμους» να τον δέσουν και να τον «αυτοκτονήσουν».

Χαράτσι μέχρι και 15.000 ευρώ στα εφάπαξ

Μαχαίρι ύψους 10% στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και 15% στο εφάπαξ των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πρώην ΔΕΚΟ) επιβάλλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του υπουργείου Εργασίας, οι απώλειες για τους συνταξιοδοτούμενους στο δημόσιο θα ανέλθουν κατά μέσο όρο στις 5.000 ευρώ ενώ στις ΔΕΚΟ από 10.000 έως 15.000 ευρώ. Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να εφαρμόζει αναδρομικά το χαράτσι αυτό, σε όσους δηλαδή έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις αρχές του 2010.
Επιπλέον όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα επιβαρυνθούν με πρόσθετη εισφορά 1% στο ταμείο Πρόνοιας (ΤΠΔΥ) και στους ήδη συνταξιούχους με σύνταξη άνω των 800 ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 2%.
Το χαράτσι στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ θα ξεκινάει από το 3% και θα φτάνει στο 10% για συντάξεις άνω των 600 ευρώ.
Πρόσθετη παρακράτηση γίνεται και στους συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ και με ηλικία κάτω των 60 ετών πέρα από την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχει ήδη επιβληθεί. Η παρακράτηση ορίζεται σε 6% για συντάξεις μεταξύ 1.700 έως 2.000 ευρώ, 8% σε ποσά 2.300 έως 2.900 ευρώ και 10% για τα μεγαλύτερα ποσά.
Ενισχύουν τους εργοδότες
Στο μεταξύ χτες κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ευνοεί ακόμη περισσότερο τους εργοδότες, καθώς νομιμοποιεί την εργοδοτική ασυδοσία, αντί να επιβάλλει μεγαλύτερες κυρώσεις, ενώ ολόκληρο διαπνέεται από τη λογική συμφιλίωσης εργοδότη κι εργαζόμενου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι για περιπτώσεις παραβίασης της εργοδοτικής νομοθεσίας που αφορά μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, προβλέπεται μείωση του προστίμου κατά 80% αν ο εργοδότης καταβάλλει τα οφειλόμενα και μάλιστα χωρίς να προσδιορίζεται στο νομοσχέδιο κάποιο ανώτατο χρονικό περιθώριο καταβολής. Ουσιαστικά νομοθετείται η υπάρχουσα εργοδοτική αυθαιρεσία, δηλαδή ο «εκβιασμός» του εργοδότη, ότι ή θα δώσει τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους ή θα πληρώσει το πρόστιμο... Αποδέχεται δε η κυβέρνηση την εργοδοτική λογική που λέει, ότι ο εργοδότης θέλει ...κίνητρο για να πληρώσει ακόμη και τα δεδουλευμένα! Αντίστοιχη μείωση κατά 30% θα υπάρχει και σε άλλες παραβάσεις αν ο εργοδότης συμμορφωθεί και καταβάλλει το πρόστιμο μέσα σε 15 μέρες.
Σε εφαρμογή τίθεται άλλη μία ενίσχυση της εργοδοσίας από την 1η Σεπτέμβρη με την Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας για την οποία θα του παρέχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%. Ομως η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντιφατική και διφορούμενη καθώς από τη μία αναφέρεται ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά σε κλάδους και επιχειρήσεις, όπου παρατηρείται ανασφάλιστη εργασία κι από την άλλη, ότι θα υπάρχει το κίνητρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι και 10%. Ακόμα χειρότερα το νομοσχέδιο θεωρεί συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να δουλέψουν ανασφάλιστοι και επιβάλλει σε αυτούς πρόστιμο 200 ευρώ(!) σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν τηρεί σωστά ή παραβιάζει την εργατική νομοθεσία. Με το ίδιο νομοσχέδιο ορίζονται τα νέα κριτήρια του ΕΚΑΣ στα οποία εκτός από συντάξεις και επιδόματα προστίθενται και πρόσθετα εισοδήματα από άλλες πηγές. Για το 2011 (εισοδήματα 2010) το καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα) μισθούς, ημερομίσθια και επιδόματα που χορηγήθηκαν σε μισθωτό, να μην υπερβαίνει τα 8.472 ευρώ, το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα συνταξιούχου να μην υπερβαίνει το ποσό των 9.884 ευρώ και το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 15.380 ευρώ.

«Κιμπαριλίκια» στους τραπεζίτες

Σε πρόωρες εξοφλήσεις κρατικών ομολόγων μέχρι και 6 μήνες νωρίτερα από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες έχει προχωρήσει στο τελευταίο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, εξοφλώντας στο ακέραιο, χωρίς απολύτως κανένα «κούρεμα», τις «υποχρεώσεις» απέναντι στους τραπεζίτες. Πρόκειται για αποπληρωμές παλιότερων κρατικών δανείων και για ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία διευκολύνουν τις ανάγκες σε ρευστότητα του τραπεζικού κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα με το παραπάνω, κάθε τρις και λίγο προσφεύγουν, ξανά και ξανά, στις τράπεζες για ολιγόμηνα δάνεια (3ηνης, 6μηνης διάρκειας), προκειμένου να συμπληρώσουν τις εκταμιεύσεις από τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς, για να καλύψουν τα νέα παραγόμενα «ελλείμματα» που αφήνει πίσω της η κλιμακούμενη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό.
Οι συμφύσεις, οι κολεγιές που αναπτύσσουν μεταξύ τους κράτος και μερίδες της πλουτοκρατίας είναι απόλυτα μέσα στην καθημερινότητά τους, είναι φαινόμενο που γιγαντώνεται, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν μπορούν να κάνουν ούτε μέρα χωρίς την αμοιβαία αλληλοστήριξη. Ετσι και η λαϊκή αντεπίθεση, για να έχει αποτέλεσμα, μόνον ενιαία μπορεί να ξεδιπλωθεί, απέναντι στα μονοπώλια και τους κάθε είδους πολιτικούς διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Είναι ώρα του λαού

Μπορεί η συναινετική λύση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να ναυάγησε προσωρινά, αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Τη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης, με το δικό του τρόπο, συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη θέση του για «αριστερή» διαπραγμάτευση του χρέους εντός των κανόνων της ΕΕ και πληρωμή του λεγόμενου «νόμιμου», που θα πληρώσει ο λαός, την πρότασή του για «αριστερό» τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού, λες και οι τράπεζες θα λειτουργούν φιλολαϊκά και όχι για το κεφάλαιο. Ο λαός να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές ότι αν δεν συμμορφωθεί με το Μνημόνιο και τα άλλα Μνημόνια που έρχονται, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα. Τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στο ξεγύμνωμα του καπιταλισμού και της ΕΕ από την κρίση και τους κινδύνους για το κεφάλαιο προσπαθούν να τον μεταστρέψουν σε λαϊκό πανικό και φόβο. Τώρα ο λαός ορμητικά, με τους αγώνες και τις εκλογές, να τους κάνει ακόμη πιο ανίσχυρους για να τους νικήσει οριστικά.

Συναγερμός!

Στις σελίδες 69-72 του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2011 καταγράφονται τα εξής στοιχεία:

α) Το ποσό που πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις δεν ξεπερνά τα 19,8 δισ. ευρώ.

β) Τα τακτικά έσοδα του κράτους υπολογίζονται στα 56 δισ. ευρώ.

γ) Τα χρεολύσια που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχονται στα 62 δισ. ευρώ.

Τι σημαίνουν τα προηγούμενα:

Πρώτον: Η ληστεία που υφίσταται ο ελληνικός λαός, από τη φορολεηλασία του οποίου «μαζεύονται» αυτά τα 56 δισ. ευρώ των εσόδων, πηγαίνει - όλη - για να πληρώνονται εγχώριοι και ξένοι δανειστές και κερδοσκόποι. Και επειδή η απληστία του κεφαλαίου είναι τέτοια που δεν μπορεί να κορεστεί από τη μέχρι τώρα φορολεηλασία, γι' αυτό αυξάνουν τη φορολεηλασία για να ικανοποιούν την όλο και μεγαλύτερη απληστία!

Αυτή είναι η «προτεραιότητα» των κυβερνώντων από συστάσεως του ελληνικού κράτους της πλουτοκρατίας: Να πίνει το αίμα του λαού για να πληρώνει τους τοκογλύφους για τα δάνεια που συνάπτει και «τρώει» η τάξη των κεφαλαιοκρατών.

Από τα δάνεια αυτά ούτε «πεντάρα» δεν πηγαίνει για να πληρωθούν - δήθεν - οι μισθοί και οι συντάξεις. Στο λαό το μόνο που απομένει από τα δάνεια είναι οι τόκοι. Τόκοι που πληρώνονται με το κομμάτιασμα των μισθών και των συντάξεων, με επιβολή κεφαλικών φόρων και μέτρα αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων.

Δεύτερον: Αν ο ελληνικός λαός δεν είχε φορτωθεί να ξεπληρώνει και να ξαναπληρώνει τα δάνεια, τους τόκους και τα χρεολύσια των δανείων της πλουτοκρατίας, τότε - θεωρητικά - με τον πλούτο που παράγεται από τον ιδρώτα του

και αυξήσεις μισθών θα μπορούσαν να υπάρχουν και αυξήσεις συντάξεων θα μπορούσαν να γίνουν και το κράτος θα μπορούσε να λειτουργεί με τρόπο ώστε να καλύπτονται στοιχειωδώς κοινωνικές ανάγκες.

Αυτή η δυνατότητα, όμως, θα παραμείνει στη σφαίρα της «θεωρίας», όσο το κράτος θα είναι κράτος των μονοπωλίων. Οσο δηλαδή το κράτος και οι κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης θα συνάπτουν δάνεια και θα δημιουργούν ελλείμματα, που

από τη μια μεριά θα μεταφράζονται σε επιχορηγήσεις, σε «πακέτα», σε ενισχύσεις, σε φοροαπαλλαγές και σε «κίνητρα» για βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εργολάβους,

και από την άλλη μεριά σε χρέη για το λαό.

Τρίτον, η ικανοποίηση των αναγκών της ζωής του λαού, που οι αριθμοί των ίδιων των κυβερνώντων αποδεικνύουν ότι είναι μια απολύτως ρεαλιστική προοπτική,

δεν είναι ζήτημα που περνάει μέσα από μια «καλύτερη αναδιανομή» του κλεμμένου ιδρώτα του. Δεν είναι μια εξίσωση που λύνεται μέσα από μια «καλύτερη διαχείριση» της λαϊκής αγανάκτησης.

Κανένας «διαχειριστής» του κατεστημένου, είτε μονοκομματικά, είτε πολυκομματικά, είτε «οικουμενικά», είτε με ανασχηματισμούς, ό,τι λεοντή κι αν φορέσει, σε ό,τι λυκοσυμμαχία κι αν συμμετάσχει, ό,τι τερτίπια κι αν μετέλθει, δεν πρόκειται να απαλλαγεί από την ταξική του πυξίδα.

Την πυξίδα που στην αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία έχει επιλέξει να δείχνει πάντα τα συμφέροντα του κεφαλαίου επισωρεύοντας δεινά στο λαό.

Μέχρι τώρα τα παιχνίδια που παίζονταν, άλλοτε στο όνομα των «καλύτερων ημερών», άλλοτε στο όνομα της «αλλαγής», άλλοτε στο όνομα της «επανίδρυσης», έφερναν πάντοτε τα χειρότερα.

Αλλά πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Γιατί το παιχνίδι που παίζεται τώρα δεν έχει αναστροφή:

Η επιχειρούμενη μεταμφίεση του δικομματισμού και των δεκανικιών του σε «οικουμενικό σωτήρα», παρότι μετετράπη σε ένα πρωτοφανές καραγκιοζιλίκι με το διάγγελμα του πρωθυπουργού περί ...ανασχηματισμού,

δεν θα σταματήσει εδώ και αν, τελικά, περάσει, δεν θα φέρει τίποτα λιγότερο από την πλήρη λαϊκή χρεοκοπία και τον εξανδραποδισμό.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αν μέχρι τώρα αποδείχτηκαν ο καθένας μόνος του σε «τυράννους» μια φορά,

εφόσον ο λαός επιτρέψει να ευοδωθούν τα συναινετικά κόλπα τους, τότε θα έχει να αντιμετωπίσει την «τυραννία» τους επί εκατό φορές!

Για το λαό, το πλέον ώριμο και το πλέον αναγκαίο, δεν είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν εναλλάξ αν τώρα θα τον καταστρέψουν από κοινού.

Είναι η οριστική ακύρωση των σχεδιασμών τους.

Είναι η ανατροπή τους.

Είναι ο ίδιος ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Να αρνηθεί τα χρέη της πλουτοκρατίας.

Να μην επιτρέψει τον περαιτέρω σφετερισμό του πλούτου που παράγει και τον καπηλεύονται οι δυνάστες του.

Να μην ενδώσει στους εκβιασμούς.

Να μην εγκλωβιστεί στα κομπρεμί της πολιτικής απάτης.

Να το δηλώνει κάνοντας μαζική επίδειξη της αστείρευτης δύναμής του, στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους, στην κάλπη, μετατρέποντας με την ψήφο του τις εκλογές σε θετικό βήμα απαλλαγής από τους δυνάστες του.

Να το βροντοφωνάξει δίνοντας με όλους τους τρόπους το «παρών» στο συναγερμό των αγώνων για την ανάδειξη της δικής του λαϊκής εξουσίας και την οικοδόμηση της δικής του λαϊκής οικονομίας.