Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση για τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

Γνωρίσαμε και ζούμε καθημερινά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Σήμερα όμως, ανήμερα της μαύρης επετείου της επιβολής της χούντας από ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, ζήσαμε το δωσιλογικό συνδικαλισμό.
Η ΠΑΣΚΕ, που με το όργιο νοθείας “κατάφερε” να κατέχει όλες τις έδρες στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς και που το Σάββατο καμάρωνε για το “κατόρθωμά” της να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του ΟΑΕΔ τις προτάσεις της για “μέτρα στήριξης της ανεργίας” χέρι-χέρι με τους μεγαλοεργοδότες της Καστοριάς, άρχισε να φέρεται και στους εργαζόμενους του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς ως “συνταγματάρχης”.
Η ΠΑΣΚΕ, μέσω του προέδρου του ΕΚ Καστοριάς, τρομοκρατεί τις εργαζόμενες του ΕΚ – οι οποίες είναι και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απειλώντας τες ότι θα τις καλέσει σε απολογία, όντας εργοδότης τους(!!). Πράγματι, μόνο οι χειρότεροι των κεφαλαιοκρατών εργοδότες προβαίνουν σε τέτοιες απειλές. Το “έγκλημα” μάλιστα για το οποίο τις κατηγορεί είναι η “διαρροή” εγγράφων τα οποία όμως κατείχε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και όχι το ΕΚ Καστοριάς, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν ήταν απόρρητα.
Επιπλέον, στην παράσταση διαμαρτυρίας από τη Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ και μπροστά στα άλλα μέλη του ΔΣ του ΕΚ, ο πρόεδρος του ΕΚ τόνισε ότι “δεν έχει καμιά δουλειά το ΠΑΜΕ στο ΕΚ”(!!)
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συμπεριφορά της ΠΑΣΚΕ και του προέδρου του ΕΚ και τονίζουμε ότι οι μεθοδεύσεις και οι τακτικές τέτοιου είδους δεν αγγίζουν ούτε “ξώφαλτσα” το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ αλλά και γενικότερα στις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τέτοιο συνδικαλισμό θέλουν μόνο οι κεφαλαιοκράτες.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους μετανάστες να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί απέναντι από τη Νομαρχία. Τους καλούμε να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ ώστε να αλλάξουν στην πράξη οι συσχετισμοί δυνάμεων. Τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι ο λαός.

Γραμματεία Καστοριάς του ΠΑΜΕ
21 Απρίλη 2010