Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

     

Aφού το «καρότο» της «συμμετοχικής δημοκρατίας» μέσω της διαβούλευσης δεν έπιασε, η κυβέρνηση προχωράει στο «μαστίγιο»!
Το Υπουργείο  Παιδείας αναγκάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο για τον «ορισμό» των «800 Ολοήμερων Δημοτικών σχολείων ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος».
Υπενθυμίζουμε ότι:
    • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των εκπαιδευτικών απέρριψαν και συνεχίζουν να απορρίπτουν παταγωδώς όλο το «πακέτο» της αντιδραστικής μεταρρύθμισης όπως αυτό επιχείρησαν να το περάσουν μέσω της «αυτοαξιολόγησης», των «πιλοτικών σχολείων» κλπ...
    • Το κλίμα της ανυπακοής γιγαντώθηκε, αγκαλιάζοντας εκπαιδευτικούς και σχολεία.
    • Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις Γονέων κατήγγειλαν την επιχείρηση αυτή νομιμοποίησης του σχολείου–επιχείρησης, του διαφοροποιημένου και κατηγοριοποιημένου σχολείου των δεξιοτήτων,  του σχολείου της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας....
Η πολιτικής τους για το «νέο σχολείο», είναι συνέχεια της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού. Είναι διατεθειμένοι, αναγκασμένοι και εντεταλμένοι, να προχωρήσουν πάσει θυσία τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους.
Οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να οργανώσουν άμεσα την πάλη απέναντι σε αυτή την εξέλιξη. Με εξορμήσεις, παραστάσεις, θα δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης και του αγώνα.
Θα  μας βρίσκουν μπροστά  τους σε κάθε γωνιά  της Ελλάδας!
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, ιδιαίτερα αυτούς των 800 σχολείων να πρωτοστατήσουν για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα! Είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Ενάντια στη ζωή και τη μόρφωση των παιδιών τους.
Να  γίνει πράξη η  ανυπακοή!
  • Άμεσα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίζουν ανυπακοή στις εντολές και στις εγκυκλίους. Απειθαρχία στα σχέδια τους.
  • Τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί ο καθένας μέσα στο χώρο δουλειάς του. Να μετατραπεί το κάθε σχολείο που ορίστηκε σε κέντρο αντίστασης και απειθαρχίας.
  • Καλούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να πάρουν καθαρή θέση εναντίωσης και να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος αυτή.

Το  διαφοροποιημένο  σχολείο «ΑΕ»– 
το σχολείο των δεξιοτήτων
δε  θα περάσει!

Υ.Γ. Για την  καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των ανυπακοής και της απειθαρχίας, ο κατάλογος των σχολείων αυτών και οι εγκύκλιοι Φ. 3/609/60745/Γ1 της 28/5/2010, Φ. 12/620/61531/Γ1 της 31/5/2010 και Φ.50/62036/Γ1 της 1/6/2010, υπάρχουν στο www.edupame.gr.

                      1/6/2010

Αουσβιτς, Σερβία, Γάζα...


Βλέποντας κανείς τις εικόνες από τα ανοιχτά  της Γάζας, αισθάνεται τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους. Είναι τέτοιο το έγκλημα, που, προς στιγμήν, και κατά έναν παράξενο τρόπο, δεν προκαλεί ούτε οργή, ούτε μίσος. Γεννά απορία.
Απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απανθρωπιά. Απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρωποειδή, που κουβαλάνε τέτοια βαρβαρότητα.
Αυτό  που διέπραξαν  χτες οι Ισραηλινοί στα διεθνή (!) ύδατα  ξεπερνά τα όρια, ακόμα και για  τα δικά τους δολοφονικά «στάνταρντς».
Η επιχείρηση που επέλεξαν είναι απότοκη ενός ιμπεριαλισμού, που η κανιβαλική του φύση τον οδηγεί σε συμπεριφορές βγαλμένες κατ' ευθείαν από τα «κατηχητικά» του Αουσβιτς.
Μετά  το χτεσινό, μπαίνουμε  σε ένα νέο κύκλο  «Κόλασης».
Τώρα  πια φαίνεται ξεκάθαρα:
Η Ράφα, όπου τα ισραηλινά F-16 δολοφονούσαν διαδηλωτές (!), η γενοκτονία της Γάζας, η ισοπέδωση  σχολείων και νοσοκομείων στο  Λίβανο (για να θυμηθούμε μερικά μόνον απ' όσα έχουν προηγηθεί), δεν ήταν εγκλήματα που προέκυψαν  από το πουθενά.
Ηταν  τα «σκαλοπάτια» στο πλαίσιο μιας διαρκούς «εξελικτικής» πορείας, όσον αφορά τις μεθόδους της ιμπεριαλιστικής  κτηνωδίας.
Πριν  τη Γάζα, πριν τη Ράφα, πριν το Λίβανο, είχαν  προηγηθεί
οι βομβαρδισμοί των κομβόι άμαχων προσφύγων (στη  Σερβία),
οι μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων (στο Αφγανιστάν),
η βιομηχανία βασανιστηρίων στις αμερικανικές φυλακές  και οι δημόσιοι απαγχονισμοί (στο  Ιράκ).
«Επιστέγασμα» αυτής της τερατώδους διαδρομής  είναι το χτεσινό μακελειό, το πρωτοφανές στα χρονικά του «πολιτισμένου  κόσμου» πειρατικό ρεσάλτο (!) που σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι Ισραηλινοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Γι' αυτό - και πέρα από στρατιωτική επιχείρηση - μοιάζει περισσότερο με διεθνή διακήρυξη, με «Μανιφέστο εγκλήματος»  και με προφανή στόχο:
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας. Να διεθνοποιηθεί  από τους ιμπεριαλιστές το τρομοκρατικό τους μήνυμα ότι η ανθρωπότητα εισάγεται σε μια νέα, «ανώτερη» φάση κτηνωδίας, όπου πλέον στα πεδία των μεταξύ τους ανταγωνισμών δεν υπάρχει θέση ούτε καν για την τυπική επίκληση των «διεθνών κανόνων». Ανταγωνισμός τέτοιου χαρακτήρα είναι αυτός ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία.

Ο «νόμος» του Γκαίρινγκ

Οταν  ο Γκαίρινγκ, υπαρχηγός του Χίτλερ και επικεφαλής της Γκεστάπο, ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών στην κυβέρνηση των ναζί, απευθυνόμενος στην αστυνομία του Ντόρτμουντ, δήλωσε:
«Δύο  είδη νόμου ξέρω, γιατί ξέρω και δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που είναι με το μέρος μας και αυτούς που είναι εναντίον μας»!
Αυτός ο «νόμος», ο «νόμος» του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», ο «νόμος» των ναζί, έγινε παγκόσμιος νόμος της «νέας τάξης πραγμάτων» στο λυκαυγές του 21ου αιώνα, τον βαφτισμένο από τα γεράκια της Ουάσιγκτον και ως «νέος αμερικανικός αιώνας»...
Ο «νόμος» που εφαρμόζει σήμερα το Ισραήλ, αυτή η ιστορική παραφροσύνη που αναβιώνει εφτά ολόκληρες δεκαετίες μετά το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης, αυτή η ύβρις κατά του Ανθρώπου, αποτελεί μετουσίωση του χιτλερικού δόγματος:
«Εφόσον σε παρακολουθώ είσαι  ύποπτος, εφόσον σε εκτελώ είσαι ένοχος, εφόσον σε βομβαρδίζω είσαι  τρομοκράτης»!
Η «λογική» του φασισμού στην ισραηλινή εκδοχή λέει:
Δεν είναι ο Εχουντ Μπάρακ ο δολοφόνος. Δεν φταίει αυτός. Φταίνε τα... θύματά τους, φταίνε οι εκτελεσμένοι, φταίνε οι δολοφονημένοι! Και φταίνε γιατί είναι Παλαιστίνιοι, γιατί είναι Λιβανέζοι, γιατί είναι Σύροι, γιατί είναι άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου που υπέπεσαν στο «έγκλημα» να μη συμφωνούν με το Ισραήλ.
Ο ίδιος φασισμός, πριν 70 χρόνια έλεγε:
«Ο  Χίτλερ δεν ήταν αντισημίτης. Απλώς, εκείνοι έκαναν το "λάθος" να είναι  Εβραίοι»!
Κατά  την ορολογία της περίφημης «διεθνούς κοινότητας», η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι δολοφονία. Δεν είναι βαρβαρότητα. Κατά την ορολογία του ΟΗΕ, πρόκειται απλώς για μια ...«υπερβολή»!
Ετσι αποκαλούσαν  το προς διετίας μακελειό στη Γάζα. Για «υπερβολή» μίλησαν και χτες...
Η εκτέλεση παιδιών και γυναικών, το θανατικό για χιλιάδες αμάχους Παλαιστίνιους δεν είναι χιτλερική τακτική, δεν είναι ναζισμός, δεν είναι φρικαλέος ιμπεριαλισμός.
Κατά την  ΕΕ πρόκειται απλώς για μια ...«δυσανάλογη» πράξη! Ετσι περιέγραφαν οι Ευρωπαίοι  το ολοκαύτωμα της Γάζας, της Ράφα, του Λιβάνου, αυτά επανέλαβαν και χτες...
Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ ξεκληρίζει λαούς, εξοντώνει πολίτες όλου του κόσμου με μοναδική «κατηγορία» την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους.
Κι αυτοί, οι μεγάλες Δυνάμεις, οι διεθνείς οργανισμοί του «νεοταξίτικου» γκανγκστερισμού, η «παλιά» και η «νέα» Ευρώπη, ο παλιός και ο «Νέος Κόσμος» της ιμπεριαλιστικής παλιανθρωπιάς, παίζουν με τις λέξεις.
Εμείς δε θα παίξουμε. Οι σφαγείς του κράτους του Ισραήλ, μαζί με εκείνους που κάνουν πλάτες στους σφαγείς, είναι «απλώς» ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
Δεσπόζουσα θέση μεταξύ των καθαρμάτων έχουν οι εκάστοτε εκπρόσωποι της «ηγέτιδας δύναμης» του «ελεύθερου κόσμου».
Είναι αυτοί - οι των ΗΠΑ - που έχουν εμποδίσει  στον ΟΗΕ πάνω από 50 φορές ακόμα  και την έκδοση τυπικών ψηφισμάτων συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης.
Είναι αυτοί  που διά στόματος του υποψηφίου  για την προεδρία του Λευκού Οίκου  δήλωναν:
«Το Ισραήλ αποτελεί ένα "θαύμα" που συνέβη στη  Μέση Ανατολή (...). Είμαστε  εξαιρετικά ευγνώμονες, όχι μόνο ως Αμερικανοί, αλλά επίσης και ως πολίτες του κόσμου για τις υπηρεσίες σας»...
(Μπάρακ Ομπάμα, δηλώσεις από την Ιερουσαλήμ, 23/7/2008).