Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ



 
Σε μια περίοδο που ετοιμάζονται τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, για να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) προχωρά σε ανοιχτή απεργοσπασία! Ακριβώς την ώρα που πρέπει να δοθεί η πιο αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η πλειοψηφία της ΔΟΕ βάζει πλάτη, ώστε τα μέτρα να περάσουν!
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση στις 8/6/2011, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν στις 15 Ιούνη, μέρα γενικής πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μόνο στα συλλαλητήρια και κήρυξαν τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (!!!), για την περίπτωση που κάποιοι διευθυντές θελήσουν να τους κρατήσουν για δουλειά του σχολείου, αφού δώσουν τους τίτλους αποφοίτησης στα παιδιά!
Οι δυνάμεις εκείνες, που:
  • με επιμονή αρνούνταν τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για κήρυξη απεργίας στις 2 Ιούνη αμέσως μετά την εξαγγελία των μέτρων ή έστω στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη
  • πρότειναν απεργία στις 21 Ιούνη (!), αλλά αναγκάστηκαν να τη μεταφέρουν στις 15 Ιούνη, κάτω από την κατακραυγή των εργαζομένων,
κινούν τώρα απεργοσπαστικό μηχανισμό βγάζοντας απ' έξω από την απεργία μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΟΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ψευδώς ότι πάρθηκε σχετική απόφαση στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ΑΔΕΔΥ να χειριστούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, όπως εκείνες κρίνουν την απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιούνη, λόγω της λήξης του σχολικού έτους την ημέρα εκείνη. Τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ (τα πρακτικά υπάρχουν).
Οι δυνάμεις αυτές απέδειξαν για άλλη μια φορά τι θα πει κυβερνητικός συνδικαλισμός και τι θα πει συναίνεση σε μια πολιτική που σαρώνει τη ζωή των εργαζομένων. Απέδειξαν γιατί οι ξεπουλημένες αυτές συνδικαλιστικές ηγεσίες αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Επιπλέον ο πρόεδρος της ΔΟΕ, όταν η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την απεργοσπασία που επιχειρούνταν, κατέφυγε στην προσφιλή του αντιΠΑΜΕ μέθοδο, φτάνοντας δε στο σημείο να καταλογίσει στο ΠΑΜΕ κουκούλες!!!
Στις 15 Ιούνη υπάρχει απεργία ούτως ή άλλως, αφού την έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ! Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους συλλόγους να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τη μάχη της απεργίας. Να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία, κηρύσσοντας επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας και ταυτόχρονα να καταδικάσουν την πλειοψηφία της ΔΟΕ, τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να καλέσουν τους δασκάλους να δώσουν τα απολυτήρια μία ημέρα πριν ή μία ημέρα μετά την απεργία.
Η Πανελλαδική Γραμματεία των Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 15ης Ιούνη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Να απομονώσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.