Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ετοιμάζουν τα χειρότερα για το λαό...

ΝΕΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ νόμο (θα αφορά εργασιακά δικαιώματα και μισθούς στο Δημόσιο) ανήγγειλε η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα τον ψηφίσει μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Και μόνον από την επιλογή της ημερομηνίας ψήφισης, καταλαβαίνουμε το ...περιεχόμενο. Ως γνωστόν και κατά πάγια πρακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων 20 χρόνων, τα χειρότερα νομοσχέδια ψηφίζονται το κατακαλόκαιρο.
Αλλωστε, αυτό το κατανόησε πολύ καλά ο ελληνικός λαός από την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» και τα μέτρα του, που άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται και συνιστούν επιδρομή σε όλα τα επίπεδα.
Μόνο που αυτές οι μεθοδεύσεις δεν είναι παρά ...φτηνά κόλπα από την πλευρά της κυβέρνησης και δε θα αποφύγει αυτό που της αξίζει, δηλαδή την οργή (και το χειρότερο), τη συνειδητοποίηση του κόσμου για το τι συμβαίνει.
ΝΕΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ορίζοντα που κυριαρχεί στην αρθρογραφία των γνωστών «παπαγάλων» της ΕΕ και της κυβέρνησης: Επιλεκτική χρεοκοπία!
Από άποψη ...τίτλου, πάντως, είναι το μόνο που είναι κοντά στην πραγματικότητα. Γιατί αυτό που επιχειρείται είναι σίγουρο πως αποτελεί «επιλεκτική χρεοκοπία». Επιλέγουν να χρεοκοπήσει ο λαός για να σωθούν οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ψάχνουν εναγωνίως άκρη στην όλη ιστορία, ισορροπούν συμφέροντα, προσαρμόζουν τις διαδικασίες στις ανάγκες τους. Ολα λοιπόν είναι ρευστά εκτός από ένα: Οτι την κρίση θα την πληρώσουμε εμείς.
Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε δεν είναι να προσπαθούμε να ...αναλύσουμε και να μαντέψουμε τα σχέδιά τους, αλλά να τα ανατρέψουμε, ακόμη κι αν δεν τα ξέρουμε.
Είναι απολύτως βέβαιο πως δε φτιάχνονται για το καλό μας και μόνον εμείς μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου